Elbekymmer...avreglerat?
2002-11-02 20:00

Idag 27 november 2002 fick jag en elräkning på 6000 kronor, och då undrar du kanske hur det gick till. Jo man flyttar in i en lägenhet och sedan hör du inte av dig till elbolaget. Du kan som jag tro att elen ingår i hyran, du ser inga räkningar på nästan 2 år och när du ringer kundtjänst och väntar i 18 minuter innan en person på bolaget XXXX svarar så frågar du hur det kan komma sig att räkningen kommer 1 år 10 månader och 26 dagar efter det datum som du flyttade in? Jag frågade och personen svarade att först nu vet dom om att jag bor på denna adressen och att de kunde debitera i efterskott, ja svarade jag det tror jag säkert. Men varför just 1 år 10 månader och 26 dagar?, kunde det inte lika väl varit 5 år 8 månader och 2 dagar? Ha .. ser du, deras datasystem har hittat mig nu efter en uppgradering, det tog bara 1 år 10 månader och 26 dagar…..tänk om posten hade fungerat lika bra? (eller dåligt), ja då kanske du hade fått en lastbil med paket lagom till jul som legat på postkontoret i typ 2 år och väntat på att datasystemet skulle hitta dig!?.

Summan av “saffranet” så här inför jul är det att nästa gång jag söker jobb skall jag få jobb på skatteförvaltningen och på den posten skall jag radera ut mitt personnummer i registret så slipper man framtida problem diverse instanser i vårat samhälle. Som inte detta vore nog så är elräkningen nästan helt omöjlig att förstå!