Nu jädra brinner det..
2003-08-14 20:00

Klockan är 01.15 och jag tycker det luktar bränt. Jag ser filmen “body snatchers” på TV’n. Efter ca 10 minuter så luktar det bränt plast och jag går ut på balkongen men ser inte någon eld, men det luktar bränt! Jag letar lite i min lägenhet för att se om det kommer innefrån lägenheten men det luktar utomhus. Ca 01.27 så går jag ut på balkongen igen och då ser jag att det brinner på en balkong i huset bredvid. Jag rusar in efter vatten och hoppar in på innergården och slänger upp vatten på 2:a våningen, branden dämpas lite men slocknar inte..jag slänger 2 ljus-bollar (sorry morsan…skall inte hända igen!) som jag hade med mig ut på fönstret där det brinner, men ingen verkar vakna. Nu börjar det bli kris!! Jag skriker “Det brinner” och slänger åter igen ljus-bollarna på fönstrena där det brinner. Nu inser jag att det börjar bli lite kritiskt, jag springer in i min lägenhet och ringer “112” och berättar att det brinner. Sedan springer jag ut på innergården igen, först nu börjar folk vakna och inse vad som händer. En kille i lägenheten bredvid ser lågorna och hjälper “damen” i lägenheten att släcka branden, det går lite dåligt men bara precis efteråt kommer en kille från en V70 springade med en gasmask och en släckare…antagligen från räddningstjänsten eller brandkåren..han släcker branden och samtidigt kommer brandkåren med typ 3 bilar med blåljus!! Skit, vilken grej!! Tack vare snabb insats från mig så blev det inte stora skador, och framförallt kom ingen till skada. Det som förvånade mig mest var att plötsligt stod där en fotograf utanför huset när brandkåren höll på att släcka! Vad kom han ifrån? Och ingen snackade med mig?!! Det var ju jag som larmade..?? Lite paff blev man ju. Huvudsaken är att ingen skadades i alla fall. Klockan 02.15 var allt lugnt igen och de flesta hade gått och lagt sig…vilken natt!

Av Fireman “Magnus” skratt