Semester på Zakynthos
2017-08-08 20:41

En väldigt fin ön i Grekland där det finns havssköldpaddor. Ön är känd mest för dessa sköna djur, men även för sin fina natur.

Havssköldpadda

Blue Caves

Dessa grottor som finns utmed kusten är kända för att de avger blått ljus när man simmar in i dem, rätt konstig känsla men väldigt vackert. Väl värt pengarna att se dessa. Rekommenderar att man tar en båttur ifrån Agios Nikolaos hamnen som ligger nära dessa grottor.

Blue Caves

Ship Wreck

I norra delen av ön ligger en Navagio Beach eller “Shipwreck beach” som den också kallas. Det är ett gammalt smuggelfartyg som smugglade cigaretter och som hamnade i nöd och gick på grund i denna fina bukt. Vattnet var mycket fint på detta ställe och helt klart en upplevelse att se skeppet som låg där. Man bör ta med sig några bra skor som tål vatten eftersom det gör ont att gå på alla små stenar som bildar själva stranden i denna bukt. Det blir djupt direkt, 2 meter ut i vattnet är det 2 meter djupt också. Tyvärr var det för många turister på stället som förstörde lite av upplevelsen.

Ship Wreck

Zakynthos stad

Var här några timmar för att se mig omkring lite, dock inte så roligt. Bäst var själva hamnen där man kunde se stora båtar.

Zakynthos stad

Här kan du se lite bilder ifrån Zakynthos