MC Semester i Norge
2019-07-31 18:15

Vi gjorde en tripp på ca 325 mil igenom södra Norge, även trollstigen hanns med på denna veckan. Bilder nedan.

Bilder ifrån MC resan

Här är lite mer utförligt alla dagarna.

Dag 1 - Flyinge till Strömstad

Egentligen bara en halv dags körning på tråkig motorväg. Vi tog in på Källvikens semester by, ganska fint men själva boendet känndes lite halv skönt. Man bodde i en gammal barack. Utanför Ängelholm körde man in i ett sjuhelsikes regn, det var inte roligt.

Dag 2 - Strömstad till Tvedestand

Återigen, mycket motorväg och ingen direkt utmanande körning. Dessutom var det ganska dåligt väder och man blev hyfsat blöt. Målet var egentligen att nå ca 10 mil längre, till Kristansand.. men det gick bara inte.

Dag 3 - Tvedestand till Haugesund

Lite mer spännandde körning och bättre väder, dessutom fick man åka färja. I Haugesund tog vi in på Radisson Blu, vilket passade bra för att vila upp sig lite och dricka lite pilsner.

Dag 4 - Haugesund till Ål

En mycket trevlig dag, vi passerade Odda vilket var mycket fint. Dessutom fick vi se en väldigt fint vattenfall vid Langfoss. Mycket sevärt. Vägarna blev mindre och mer slingriga. Vi körde över det fina haddangervidda kalfjället. Till slut hamnade vi på Vats Fjellstua, lite off men det fungerade.

Dag 5 - Ål till Lejsaskog

Vi fick lite ångest, körde nästan hem.. vi visste inte vart vi skulle köra och hem kändes lite fel då vi kört så långt bara för att komma till Norge. Vi tog beslutet att vi skulle köra till Trollstigen. Vi körde väg 51, vidare till Otta..sedan längs E136 till Campingen i Lejsaskog. Vädigt fin stuga vi hyrde här. Nu var vi hyfsat nära Trollstigen inför morgondagen.

Dag 6 - Lejsaskog till Kaupanger (utanför Sognadal)

Trollstigen var magisk, vilken utsikt! Mycket trevlig körning hela dagen, och fint väder också. Inför kvällen så låg vi efter i schemat och hade inte ordnat varken kvällsmat eller boende. Vi hittade mat i Sognadal..och boende strax utanför.

Dag 7 - Kaupanger till Hvitsten

Nu var det fokus på att komma hemmåt, men vi tog ändå en avstickare för att köra lite roligare vägar…som tex väg 240. På kvällen var man riktigt slut, och jag orkade inte köra mer (höll på att somna). Stannde på en Esso mack, och där hittade vi hotellet “The Car Wreck Hotel”.. alltså, snacka om coolt boende. Ägaren var skit trevlig och vi drack lite vin och öl på kvällen och umgicks med de andra gästerna (som var ifrån Australien, Tyskland och Norge).

Dag 8 - Hvitsten till Flyinge

Åter igen, motorväg…motorväg…usch så tråkigt. Men väl hemma var man duktigt nöjd med veckan som gick.